Overzicht

Volwassenen

Ontspannen

Café Quarantaine 

De radiozender Studio Brussel richtte Café Quarantaine op, omdat alle cafés gesloten zijn. Het is een Facebookpagina waar elke dag om 20u live optredens worden gegeven. Je moet je lid maken van de groep voor je het café binnen mag. Neem er een pintje (of iets anders bij) en geniet. 

Karaoke Battle 

Houdt een karaoke battle met een huisgenoot! Woon je alleen? Nodig iemand uit en videochat met hem/haar. Je hebt enkel je enthousiasme nodig!

Klik hier en vind je een Youtube kanaal met veel karaoke-liedjes, al kan je elk liedje in een karaoke versie vinden op Youtube.

Podium aan huis 

Wil je toch theater, dans, comedy volgen? Dat kan met podium aan huis! Elke dag uploaden ze nieuwe voorstellingen. Er is voor elks wat wils!

Klik hier en enjoy!  

Je eigen moestuin 

Hou je ervan om je eigen groenten en kruiden te kweken en heb je geen schrik voor vuile handen, dan is dit zeker en vast iets voor jou! Je kan dit het best buiten doen, maar geen enkel probleem als het enkel binnen kan! Zorg dan zeker en vast voor genoeg zonlicht.

Via onderstaande link vind je hoe je het best aan de slag gaat, veel kweekplezier! 
https://www.hubo.be/nl/hulp-en-advies/tuin/moestuin/promotie-moestuinbak.html

‘Uitstap’ naar het aquarium

Heel wat aquaria hebben livecams opgesteld om toch vanuit uw kot naar vissen te kijken! Hieronder enkele links:
https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams 
https://explore.org/livecams/aquarium-of-the-pacific/aquarium-pacific-live-cam-2

Natuur in huis

Ben jij iemand die van de natuur houdt, maar woon je midden in de stad of heb je geen bos of park in de buurt om de natuur te bewonderen, dat kan je dat hier wel doen. Breng de prachtige natuur in je woonkamer en geniet.

Podcast 

Hier vind je de 6 mooiste podcast met waargebeurde, ontroerende en fascinerende verhalen.

Herstellingen en onderhoudstrucjes

‘Netwerk Bewust Verbruiken’ zet posts en tips op hun Facebookpagina voor herstellingen en onderhoudstrucjes.Dit is leuk voor de handige harry’s onder ons, maar kan ook heel leuk zijn als je hier niet veel over weet en je het toch wilt uitproberen. Ik zou zeggen ‘laat u gaan’ & veel succes! 

Balletvoorstelling 

Nationale Opera & Ballet streamt de komende weken enkele prachtige balletvoorstellingen. Dit is een uniek moment om een aantal hoogtepunten voor het eerst te zien of om deze te herbeleven.

Hier vind u de link: https://www.operaballet.nl/nl/online/ballet/streaming

Virtuele reis

Kan je niet op reis deze zomer? Of ben je je vier muren beu? Neem een virtuele reis! Via Google Earth kan je de toeristische trekpleisters bezoeken! Plan een voormiddag Macchu Picchu in, een namiddag New York, het kan zo gek niet! Weet je niet waartoe? Google Earth heeft zelf routes uitgestippeld voor jou. Klik en go!

Verken je buurt

Ben je het binnen zitten even beu, ga dan de natuur rondom je huis verkennen. Wie weet kom je een bos of een park tegen waarvan je niet wist dat die er was.

Picknicken

Een leuke gezinsactiviteit! Zoek een paar lekkere picknick-gerechtjes op en maak samen met je gezinsleden deze lekkere gerechtjes klaar. Zet je samen in de tuin of op het terras met een groot deken op de grond (bij slecht weer kan je ook altijd binnen picknicken). En smullen maar! 

Bewegen

Sport thuis met sport-apps 

TIjdens Corona is sporten een beetje naar de achtergrond verdwenen. Maar nu niet meer! Neem jezelf een sporting app bij de hand! Of je nu graag  wat meer kracht, jogging of uithoudvaardigheden wilt oefenen, voor iedereen is er wat wils! Blijf wel zoveel mogelijk in je huis/tuin en ga alleen buiten om op jezelf te joggen!

Links naar interessante apps:
https://www.libelle.be/gezond/7-sport-apps-om-proberen/
https://www.gezondheidsnet.nl/sporten/de-populairste-sport-apps

Muzikale wandelroute 

“Trix presenteert… een muzikale wandelroute
Hou je van muziek en wil je er ineens een goeie wandeling bij maken, dat kan! Maak een wandeling in het centrum van Antwerpen en wandel langs 20 locaties. 35 foto’s kan je er eveneens bewonderen in hun etalage die genomen zijn door 9 verschillende huisfotografen.

Spelen

Fort bouwen in je huis 

Laat je innerlijk klein kind naar buiten komen en bouw jezelf een fort! Gebruik je kussens, lakens,… Als je huisgenoten hebt, kan je hen uitdagen tot een wedstrijdje om ter gezelligste, originele, grootste,… fort! Laat je creativiteit helemaal gaan en bouw een heus paleis voor jezelf. Achteraf kan je een dutje doen in je cocon, of zonder enige afleiding genieten van je favoriete film of serie.

Scrabble & Rummikub

Liefhebbers van spelletjes en die houden van wat letters en nummers kunnen samen Scrabbelen of Rummikub online spelen met vrienden. Scrabble kan je spelen met de app ‘Wordfeud’ en Rummikub kan je spelen door de app ‘Rummikub’ te installeren op je smartphone, deze zijn allebei beschikbaar voor iOS en Android.

Knutselen

Maak een (digitaal) fotoboek 

Onze gsm’s en fototoestellen staan tegenwoordig bol met ontelbaar veel foto’s, tijd om eens wat te filteren! Selecteer je mooiste foto’s en maak een (online) fotoboek!
Je kunt de foto’s bv. per jaar of per onderwerp schikken.

Onderstaande link kan je al op weg helpen met de start!
https://www.cewe.be/nl/

Koken

Maak je favoriete restaurant gerecht zelf

Mis je dat ene gerecht dat je altijd bestelde van je favoriet restaurant? Daag je uit en probeer hem zelf te maken! 
Zoek wat receptjes op en proberen maar!

Kook eens iets onbekend

Doe eens gek en kook iets wat je voordien nog nooit hebt gemaakt! Kijk eens naar maaltijden van een andere culturen of waag je aan bekende gerechten van Culinaire beroemdheden!

Volgende links kunnen je misschien al op weg helpen!
https://www.leukerecepten.nl/blogs/inspiratie/
https://www.smulweb.nl/recepten/creatief

High Tea 

Bereid  een high tea voor voor uw gezin! Hier vind je allerlei lekkere receptjes om zeker uit te proberen.