Overzicht

Kinderen

Ontspannen

Home Cinema 

Het is altijd leuk om eens te ontspannen met je kinderen. Ben je moe na een drukke werkdag en je hebt geen zin om rennend achter je kinderen aan te lopen, geen probleem. Zet je kinderen in de zetel met wat popcorn en drinken erbij, laat hun favoriete film afspelen en rust.

Hier vind je alvast 10 topfilms voor het hele gezin, veel kijkplezier!

Music Maestro!

Zijn je kinderen dol op muziek? Laat ze dan eens zelf wat componeren!
Via Chrome Music Lab kan je zelf liedjes maken op de computer, muziekspelletjes spelen en zelfs geluid maken met je tekeningen.

Tuinkamperen

Kamperen is altijd leuk, zeker met deze lentekriebels. Dus waarom kampeer je niet eens in je eigen tuin? Zet een tent op, neem een kampeerstoeltje, gezelschapsspelletjes, een zaklamp en kies een paar lekkere snacks uit.

Podium aan huis

Wil je toch theater, dans, comedy volgen? Dat kan met podium aan huis! Elke dag uploaden ze nieuwe voorstellingen. Er is voor elks wat wils!

Klik hier en enjoy! 

Geef je eigen muziekconcert 

Niets is zo leuk als een feestje in je eigen woonkamer. Maak daar maar een karaoke-feestje van! Zoek de tekst van je favoriete liedjes op via youtube, leer ze snel uit het hoofd (als je deze al niet uit je hoofd kende) en zet een karaoke versie op van het lied!
Promoveer twee willekeurige voorwerpen tot microfoon haal eventueel wat verkleedkleren boven en zing maar uit volle borst mee met al de (kinder)liedjes!
Amusement verzekerd!

‘Uitstap’ naar het aquarium

Heel wat aquaria hebben livecams opgesteld om toch vanuit uw kot naar vissen te kijken! Hieronder enkele links:
https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams 
https://explore.org/livecams/aquarium-of-the-pacific/aquarium-pacific-live-cam-2

Doe-boekje 

Het Vlaams Instituut voor architectuur heeft een doeboekje online geplaatst voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het is niet zomaar een doe-boekje, het is een doe-boekje die verbonden is aan de digitale toer van een expo. 

Hier vind je de link naar de website. 

Luisterboek

Heeft je kind graag dat je een verhaal voorleest, maar ben jij druk aan het werk of ben jij gewoon even te moe? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je een aantal podcast en luisterverhalen speciaal voor jouw kind.  

Bewegen 

De vloer is lava! 

Aan je portie beweging komen is lastig in deze tijden, maar natuurlijk moeten je kinderen hun energie wel kwijt. Schuif alle breekbare spullen aan de kant. Zet stoelen, banken, tafels,… verspreid in je woonkamer zodat je kinderen van de ene meubel naar het andere kunnen springen zonder de vloer te raken.

Sporten in je kot

Buurtsport Antwerpen vindt bewegen heel belangrijk, daarom hebben zij een Facebookpagina aangemaakt met allerlei sportfilmpjes. De sportmonitoren en lesgevers van Buurtsport Antwerpen hebben hun uiterste best gedaan om verschillende oefeningen en lessen te voorzien. 

Sporten maar! 

MultiMove

Elke woensdag en zaterdag zet MultiMove een doe-tip op hun FacebookpaginaGa zeker eens een kijkje nemen!

Spelen

Kamp bouwen
Wie zegt er dat een kamp bouwen enkel buiten kan? Je kan het perfect ook binnen bouwen met een paar dekens, stoelen en tafels is je kamp al snel gebouwd. 
Wanneer je klaar bent met het kamp te bouwen, niet getreurd want dan kan je er gezelschapsspelletjes in spelen, (griezel)verhalen in vertellen, films kijken of gewoon even relaxen. 
Modderkeuken

Laat de kinderen zich op een zonnige dag eens goed uitleven! Ze gaan héél vies worden dus let erop dat je een tuinslang bij de hand hebt!

Leg wat oude potten, pannen en houten lepels buiten in de tuin en laat de kindjes zich uitleven. Laat ze aardekoekjes maken, drummer spelen of wormen poetsen in het pannenzwembad! Maak wat grond kletsnat en laat ze erin rollen, springen en moddergevechten houden. Wie weet wil je uiteindelijk wel meedoen?

Schattenjacht!

Organiseer een heuse schattenjacht! Neem een (kartonnen) doos en bekleed deze vanbinnen met een groot wit papier/doek.
Ga op schattenjacht in de tuin/park en laat jullie kindje alles wat ze vinden en willen in de doos doen (takjes, blaadjes, steentjes, …). Eens de doos wat gevuld raakt mogen ze verf in de doos spuiten. Verschillende kleuren mag zeker! De doos afplakken en gooien maar met de doos! Na het gooien doe je de doos terug open, haal je het blad eruit en kijk je welke creatie jullie samen hebben gemaakt.

Op Safari in huis 

Hou jij van dieren en ga je graag eens op Safari? Dan is dit het ideale moment om een middagje met je gezin op Safari te gaan. zet de meubels aan de kant en maak een tent in je woonkamer. Ga er met zijn allen in zitten en laat dierengeluiden afspelen, bedenk er een spannend verhaal bij, raad welke dieren je te horen krijgt of probeer het dier uit te beelden.

Bowlen in huis 

Wil je nog eens graag gaan bowlen, maar zijn de bowlingcentra zijn nog steeds gesloten? Dan zit je hier op het goede adres om toch te kunnen Bowlen. Schuif de meubels aan de kant zodat je een lege lange gang hebt. Zet op het einde van de gang lege flessen (deze stellen bowlingkegels voor), neem een tennisbal en gooi de flessen om. Noteer de punten per beurt en degene met de meeste punten wint!

Op geheime missie! 

Joepie, wij gaan op missie! 

Maak samen met je familieleden voor alle familieleden een briefomslag met daarin een boekje. Daarop schrijf/teken je een geheime missie. Bijvoorbeeld: Zeg morgen aan iedereen op een andere manier ‘Goedemorgen’, maak iemand blij, maak iemand aan het lachen… Zo heb je elke dag iets om naar uit te kijken wat je de volgende dag moet doen. 

50 dingen die je moet doen voor je 12 jaar

Het natuurpunt heeft speciaal een kaart gemaakt met 50 dingen die je moet doen voor je 12ste verjaardag. Let op! niet alles is corona-proof dus sommige dingen kun je nu nog niet doen, maar later misschien wel.

Voor de allerkleinsten 

Een spelactiviteit zoeken voor kinderen van 0-3 jaar is niet altijd even gemakkelijk, dus daarom heeft speelbank.be alle activiteiten op een rijtje gezet die je kunt doen met je kind. Van een handmassage tot waterverven.

Knutselen

Knutsel samen met Kar en Tijn!

Een website met een groot gratis online activiteitenpakket gericht naar ouder en jonge kinderen. De website is eigenlijk een soort van ‘Dagboek’ en neemt peuters én ouders de komende weken mee in het avontuur van Kar en Tijn!
De bedoeling van dit pakket is om de peuters te stimuleren en zorgt voor een leuke dagelijkse gezinsactiviteit.

Maak een raamtekening 

Fleur je ramen op met mooie tekeningen van diertjes en figuurtjes! Met een krijtstift en de instructies in deze link kunnen de kinderen de ramen leuk versieren en kunnen zowel zij als de buren en voorbijgangers genieten van hun knutselkunsten. (Dit is natuurlijk afwasbaar.)

Vriendschapsbandjes

Misschien heb je uw vriendjes en vriendinnetjes als een tijdje niet meer gezien, dus dat wordt een leuk weerzien wanneer je ze terugziet. Maak er nog een veel leuker weerzien van door vriendschapsbandjes te maken.  

door te klikken op de volgende link vind je al een paar ideetjes: https://www.youtube.com/results?search_query=vriendschapsbandjes+maken

Zoutdeeg

Met zoutdeeg kan je een heleboel leuke figuurtjes maken, hier vind je alvast een paar toffe voorbeeldjes.

Kleurtijd

NMBS presenteert ‘een levende kleurplaat’, maar hiervoor moet je wel eerst iets doen. Download de twee kleurplaten en download op je gsm de NMBS Kids-app. Laat je kind(eren) de kleurplaten inkleuren en volg de verdere instructies die op de tekening staan.

Gigantisch groot kunstwerk 

Plak een aantal grote papieren aan elkaar (A4 of A3 formaat) zodat je 1 gigantisch groot papier hebt. Leg onder het papier een groot plastiek zodat de vloer niet vuil wordt en laat je kinderen kleren aantrekken die vuil mogen worden. Maak een mooi kunstwerk en vergeet vooral niet uw handen en voeten te gebruiken. 

Maak een sokpop

Hebben jullie nog oude sokken in de kast liggen, dan mag je ze er nu uitnemen! Met deze oude sokken kan je een leuke sokpop maken. Neem je knutselgerief al maar boven.

Koken

Fruitige smoothie 

Fruit is heel lekker, maar ook super gezond! In tijden van corona waarin mensen ziek worden is het nog belangrijker om je weerstand hoog te houden, dit kan je doen door allerlei fruitsoorten te mixen en er een ultra lekkere smoothie van te maken, zo heb je ineens een heleboel vitamientjes binnen. Maak het samen met je mama en/of papa of een ander gezinslid, zodat zij mee kunnen helpen met het snijden van het fruit, het in de blender te doen, etc. 
Drinken en genieten maar!

Zoetigheid 

Haal de innerlijke kok of kokkin naar boven van jezelf, maar ook van je kind. Bak heerlijke koekjes, cake, wafels of wat je maar wilt en eet ze daarna als tussendoortje samen op. Hier vind je al een paar lekkere ideetjes.