Overzicht

Jongeren

Ontspannen

Fotografie met smartphone

Goed nieuws, je hoeft niet altijd een dure camera te hebben om mooie foto’s te maken. Dit kan ook met je smartphone. Met een aantal tructjes maak je foto’s zoals een echte professional. 

Klik hier en vind zes handige tips om aan de slag te gaan 

Online ‘gezelschapsspelavond’ 

Hoewel we vrienden en familie niet in ‘real life’ mogen zien betekent dit niet dat we geen contact mogen hebben met hun! Gebruik Skype, Facebookcamera of Zoom om nog steeds met al je vrienden en familie bij te praten. Wist je dat je dan ook bijvoorbeeld op deze manier spellen kunt spelen?
Zoals bijvoorbeeld pictionary of Charades? Zet een skypechat op en maak een lobby aan en spelen maar! Zeker een avondje plezier gegarandeerd!

Onderstaande links helpen je al wat op weg met leuke spellen!
https://play.unofreak.com 
https://skribbl.io

Live concert volgen

Mis je het net zoals Bill om je favoriete artiesten live te zien? “Met een traan op de wang schuimden we de concertzalen online af op zoek naar artiesten die je wél op YouTube kan bewonderen.” Schrijft hij. Je vind de beste liveconcerten in Belgische zalen in de volgende link: https://www.bill.be/tips/opgenomen-concerten-van-de-artiesten-die-je-deze-week-moet-missen 

Zit je favoriete artiest er niet bij? Uit in Vlaanderen verzamelde nog wat tips om toch die concertsfeer op te snuiven in je living: https://www.uitinvlaanderen.be/tip/concerten-je-huiskamer-5-tips

Podium aan huis 

Wil je toch theater, dans, comedy volgen? Dat kan met podium aan huis! Elke dag uploaden ze nieuwe voorstellingen. Er is voor elks wat wils!

Klik hier en enjoy! 

Circuspret bij jou thuis 

Naar het circus gaan is voorlopig even niet mogelijk. Maar dat mag je niet tegenhouden om zelf wat circustrucs aan te leren. Circus Zonder Handen toont je maar al te graag hoe jij een ‘home made’ circusartiest kunt worden!

Je hebt alleen dagdagelijkse voorwerpen nodig die je in huis kunt vinden, nu gewoon veel oefenen en verbaas je ouders met je nieuwe trucjes!

Kamperen in je eigen tuin! 

Zet de tent op in de tuin! Kook op een gasvuurtje, doe kampeerspelen en sluit af met een gezellig klein kampvuurtje! Gezelligheid gegarandeerd, en zo ben je toch nog een beetje in de kampsfeer!

Wekelijkse challenge met JES of Kras 

Volg JES op hun Instagram of Kras op hun Facebookpagina en doe mee met hun challenges! Laat je uitdagen!

‘Uitstap’ naar het aquarium

Heel wat aquaria hebben livecams opgesteld om toch vanuit uw kot naar vissen te kijken! Hieronder enkele links:
https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams 
https://explore.org/livecams/aquarium-of-the-pacific/aquarium-pacific-live-cam-2

TikTok

Via de razend populaire app TikTok kan je een heleboel leuke filmpjes maken. Je kunt de filmpjes opslaan en/of delen zodat je ze altijd eens terug kunt bekijken, plezier verzekerd! 
Je kan de app downloaden via de App Store of Google Play.

Balletvoorstelling 

Nationale Opera & Ballet streamt de komende weken enkele prachtige balletvoorstellingen. Dit is een uniek moment om een aantal hoogtepunten voor het eerst te zien of om deze te herbeleven.

Hier vind u de link: https://www.operaballet.nl/nl/online/ballet/streaming

Virtuele reis

Kan je niet op reis deze zomer? Of ben je je vier muren beu? Neem een virtuele reis! Via Google Earth kan je de toeristische trekpleisters bezoeken! Plan een voormiddag Macchu Picchu in, een namiddag New York, het kan zo gek niet! Weet je niet waartoe? Google Earth heeft zelf routes uitgestippeld voor jou. Klik en go!

Maak het Sportpaleis in je eigen huis 

Had je tickets voor een concert waar je erg naar uitkeek? Niet erg! Organiseer het concert bij je thuis, met alles er op en er aan! Aanschuiven, security check, lockers, snacks en drank en laat het concert beginnen! Decoreer de kamer zoals een concertzaal, maar maak het vooral donker. 

Op YouTube kan je heel wat concerten vinden.

Bewegen

Grappige online dansles 

Wil je wat meer dansen? Dat kan ook thuis! Schuif de meubels opzij en volg een online dansles op Youtube van The Fitness Marshall! Zelfs al dans je niet mee, je zal er toch blij van worden. 

Klik hier en haal je dancemoves al maar boven!

Spelen

Dagelijkse challenge 

Op de instagrampagina “blijf in uw kot” kan je dagelijkse toffe, onnozele, nutteloze,… challenges vinden

Nieuwe mensen ontmoeten

De Vlaamse Scholierenkoepel zet elke maand een woensdagnamiddag hun kantoor open, in deze tijden digitaal. Sluit je aan en doe mee met de toffe spellen, debatten,… die telkens weer gepland staan. Op de Facebookpagina vind je meer info over de inhoud en de data.

Online Escape Room 

Ben jij een grote fan van Escape Room en je baalt er enorm van dat je er nu niet heen kan? Geen getreur, hier vind je een Online Escape Room. 

Veel ontsnapplezier!

Fotozoektocht!

Buurthuis Unik plaatst iedere dag voor de komende weken een foto op hun Facebookpagina, op deze plek hangt telkens een briefje met een vraag er op. stuur het antwoord op de vraag in privébericht naar Buurthuis Unik en win een gratis etentje in de wereldkeuken. 

Zoeken maar!

Scrabble & Rummikub

Liefhebbers van spelletjes en die houden van wat letters en nummers kunnen samen Scrabbelen of Rummikub online spelen met vrienden. Scrabble kan je spelen met de app ‘Wordfeud’ en Rummikub kan je spelen door de app ‘Rummikub’ te installeren op je smartphone, deze zijn allebei beschikbaar voor iOS en Android.

Knutselen

Creatieve voorraadkast van Villa Basta 

Villa Basta post elke dag nieuwe videos in hun voorraadkast die jij van thuis uit kan doen. Je kan je favoriete zanger leren imiteren, leren breakdancen, je instagramskills polijsten,…